15 Kasım 2018 Perşembe

KABAK MÜCVER



KABAK MÜCVER
Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir  o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense mücver yapmakta o zahmetli yemek kategorisine giriyordu, giriyordu diyorum çünkü aslında artık fazlası ile kolay geliyor, ben küçükken annem kabak dolması yapar içleri oyulur elbette o kabak içleri mücver olurdu bizde afiyetle yerdik, tabi annem fazladan içine patates ve havuçta rendelerdi nasıl lezzetli nasıl tatlı gelirdi o tat bize benim yaptığım mücver sade kabak mücveri, her ne kadar kızartma yerine fırında yapılıyor olsa da çoğunlukla son dönemde benim her zaman ilk tercihim yağ içinde tava da kızartılması oluyor.

Soğuk servis edebileceğiniz gibi ılıkta servis edebilirsiniz,yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz, akşam yemeğinde ana yemek olarak yapabileceğiniz gibi ana yemeğin yanında yardımcı yemek olarak da yapabilirsiniz.


Kabak Mücver Tarifi 
Malzemeler

Kızartmak için

Yapılışı
  • Kabakları yıkayın rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
  • Kabakları avucunuzun içine alın ve iyice sıkıp suyunu çıkartın.
  • Suyunu sıktığınız kabakları derin bir kap içine alın ve içine yumurta ince ince doğranmış soğan,dereotu,maydanozu ekleyin.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyin.
  • Bütün malzemeleri  bir biri ile iyice özleşene dek karıştırın.
  • Tavaya yağı alıp iyice kızdırın.
  • Mücver hamurundan bir yemek kaşığı alıp eliniz de yuvarlak şekil verip kızgın tavada önlü arkalı kızartın.
  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KABAK MÜCVER

KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir  o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...