![]() |
İNCİRLİ MUHALLEBİ TATLISI |
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı ince kıyılmış ceviz
- 1 Su Bardağı Şeker
- Orta boydan seçilmiş 7-8 İncir
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1 Kilo Süt
- 1 Paket Toz Krem Şanti
- 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Ilık Su
- 1,5 Yemek Kaşığı Nescafe
- YAPILIŞI
- Muhallebiyi yapmak için 1 kilo sütün içine 3 yemek kaşığı un koyulur ve ardından 3 yemek kaşığı mısır nişastası eklenerek karıştırılıp ocağa alınır. Göz göz kaynamaya başladığında içine beş yemek kaşığı kadar şeker ve bir paket vanilya eklenir. Sonrasında ise hazır krem şanti paketteki tarife göre hazırlanıp kenarda bekletilir. bayramlık hafif tatlılar
Keki hazırlamak için 3 adet yumurta kırılır ve üzerine bir su bardağı toz şeker konulur. Çırpıp köpürttükten sonra doğranan yedi sekiz adet incir, rondadan geçirilmiş bir su bardağı ceviz eklenir. Bir su bardağı kadar un da eklendikten ve bir paket kabartma tozu konulduktan sonra orta boylarda kek kalıbında 160 derecede pişirilir.
Pişen keke kürdan ile delikler açılır ve ıslatılması için bir bardak suya bir buçuk kaşık nescafe eklenir, 2 yemek kaşığı kadar da şeker eklenmesi gerekir. Karıştırılıp malzemeler eridikten sonra keke dökülür. Kek sıvıyı çektiğinde muhallebi ile krem şanti karıştırılıp üzerine serilir, tarçın ve ceviz ile süslenir. SULTAN LOKUMU
Sultan Lokumu Tarifi
Sultan lokumu tarifi çok özel bir sütlü tatlıdır. Osmanlı İmparatorluğu zamanından günümüze kadar gelmiş çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle sütlü tatlıları sevenler için hem görüntüsü açısından hemde lezzeti açısından muhteşem bir tarifdir. Bizde sizler için bu çok özel sultan lokumu tarifini hazırladık…
Malzemeler4,5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
3 paket hindistan cevizi
Fındık veya BademYapılışıBir tencerenin içerisine irmiği, sütü, şekeri ve vanilyayı koyun güzelce karıştırın. Ocağa koyun. Koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi ilave edip karıştırın. Elinizi ıslatın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. En son olarak hindistan cevizine batırın. Üzerine fındık, badem ya da antep fıstığını toz olarak kullanabilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı
Belkide daha önce tatmadığınız hafif ve lezzetli Kıbrıs Tatlısı tarifini sizler için yayınladık.
Malzemeler
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı
Kıbrıs tatlısı yapmak için ilk önce şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbeti soğuk dökeceğiz. Bir tencereye suyu ve şekeri koyun, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bir kenara alıp bekletin.Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.Yağlanmış bir tepsiye dökün.160 derece fırında 30 dakika pişirin.Fırından çıkarınca beklemeden soğuk şerbeti üzerine dökün, şerbeti çekmesi ve soğuması için bekletin.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.Soğumuş şerbeti kekin üzerine döküp beklemesi için kenera almıştık.Bu muhallebiyi de kekin üzerine dökün.Üzerine bolca hindistan cevizi veya ceviz,fındık nasıl süslemek isterseniz zevkinize göre süsleyin.Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.Afiyet olsun.
Gelin Pastası Tarifi
Gelin pastası tarifi hafif ve lezzetli tatlıları sevenler için enfes bir pasta tarifidir. Yapımı kolay ve pratik görüntüsü ve tadı da adı gibi çok güzeldir. Misafirlerinize ikram edebilir ya da kendinize hazırlayabilirsiniz. İşte sizler için gelin pastası tarifini hazırladık…
Malzemeler4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilyaKeki Islatmak İçin;2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı şekerMuhallebisi İçin;1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (75 gr)Üzeri İçin;Hindistan cevizi, fındık, ceviz ( üçünden birini koyabilirsiniz )Yapılışı
Bir kabın içerisine şekeri yumurtayı koyup rengi beyaz oluncaya kadar karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu ve unuda ekleyip tekrar karıştıralım. Bir borcamın içerisine kek hamurunu koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edelim ve keki soğumaya bırakalım. Diğer bir tarafta pastamızın muhallebisini hazırlayalım. Bir tencereye muhallebi malzemelerinden krem şanti hariç hepsini koyalım ve karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Muhallebi ılıdığında toz krem şantiyi içine koyalım ve mikser ile çırpalım. Kekimizi ıslattıktan sonra muhallebimizide kekin üzerine dökelim.Buz dolabında 2 -3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
Keşkül Tarifi
Keşkül tarifi Osmanlı mutfağı tatlılarındandır. Sütlü tatlı olması sebebi ile çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifidir. Yapımı çok kolay ve pratik olduğu için aniden gelen misafirlerinize kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte sizler için muhteşem bir lezzet olan keşkül tarifini hazırladık…
Malzemeler1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı badem tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişastaYapılışıBir tencerenin içerisine şeker, süt, nişasta, yumurta sarısı ve pirinç unu konulur ve iyice karıştırılır. Sonra hindistan cevizi, badem tozu ve vanilya ilave edilip tekrar karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra kaselere konulup soğutulur. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına konulur. Üzerine servis yaparken biz kıyılmış badem koyduk siz fındık, fıstık ya da meyve ile nasıl arzu ederseniz süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder