![]() |
ÇİKOLATA SOSLU FINDIKLI KEK |
Çikolata soslu fındıklı kek tarifi için malzemeler
• 4 yumurta
• Bir tutam tuz
• 200 g pudra şekeri
• 200 g tereyağı (Eritilip ılınmış)
• 200 g un
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı karanfil (Havanda dövülmüş)
• 500 g havuç
• 200 g iri çekilmiş fındık içi (Önceden tavada yağsız olarak kavrulmuş)
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için
• 160 g bitter çikolata (Eritmek için)
• 200 ml krema
Çikolata soslu fındıklı kek Nasıl Yapılır
Cevizli üzüm tatlısı (Pepeçura) tarifi için malzemeler
Cevizli üzüm tatlısı (Pepeçura) Nasıl Yapılır
Çarkıfelek tatlısı tarifi için malzemeler
Fındıklı sütlaç tarifi için malzemeler
• Bir tutam tuz
• 200 g pudra şekeri
• 200 g tereyağı (Eritilip ılınmış)
• 200 g un
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı karanfil (Havanda dövülmüş)
• 500 g havuç
• 200 g iri çekilmiş fındık içi (Önceden tavada yağsız olarak kavrulmuş)
• 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Üzeri için
• 160 g bitter çikolata (Eritmek için)
• 200 ml krema
Çikolata soslu fındıklı kek Nasıl Yapılır
- Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, havanda dövülmüş karanfili, iri çekilmiş fındık içi ile rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta harmanlayın.
- Yumurtaları, bir tutam tuzu ve pudra şekerini köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpın. Tereyağını ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ilave edip 1 dakika daha çırpın. En son rendelenmiş havucu ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip hızlıca karıştırın. Karışımı spatula ile karıştırarak ılınmaya bırakın.
- Keki fırından alın, soğuyunca üzerine ılıttığınız çikolatalı karışımı dökün. Oda ısısında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
![]() |
CEVİZLİ ÜZÜM TATLISI |
- 1 lt taze sıkılmış siyah üzüm suyu (Tercihen kokulu üzüm)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
- Üzüm suyunu, şekeri, suyu, nişastayı ve unu bir tencereye alıp, iyice karıştırın. Ocağın üzerine alın, kısık ateşte, sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişirin. Karışım puding kıvamına gelince birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
- Üzeri için iri çekilmiş ceviz içini, tarçını ve Hindistan cevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımı servis yapmadan önce tatlıların üzerine paylaştırın.
![]() |
ÇARKI FELEK TATLISI |
Çarkıfelek tatlısı tarifi için malzemeler
Çarkıfelek tatlısı Nasıl Yapılır
- İç dolgusunu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırın ve üzerini kapatıp hamuru hazırlayana kadar bir kenarda bekletin. İç harç hamur kıvamına gelince avucunuzda yuvarlayarak erik büyüklüğünde toplar hazırlayın.
- Hamuru için bir karıştırma kabına yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve sirkeyi alarak iyice karıştırın. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve içine hazırladığınız dolgu malzemesini koyarak kapatın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp pürüzsüz hale getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine plastik içecek kapağı ile şekil verip ortalarına bütün fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp, şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
- Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkması için 5 dakika kadar bekletin. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin ve tepsiyi ılık fırının içine alıp 15-20 dakika, şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapın.
![]() |
FINDIKLI SÜTLAÇ |
Fındıklı sütlaç tarifi için malzemeler
Özellikle sütlü tatlı tariflerini meeakla bekliyorum
YanıtlaSil