Komşunuzun çocuğu kapınızı çalar, kandiliniz mübarek olsun diyerek bir tabak sıcacık irmik helvasını ellerinize tutuşturuverir. Ne kadar mutlu olur insan :)
Yaz günlerinde dondurmayla birlikte, kış günlerinde kendi sıcaklığıyla yemeyi sevmeyen yoktur.
Hem de az malzemeyle İrmik Helvası Tarifi’nin yapılışı çok kolaydır.
İrmik Helvası Tarifi için Malzemeler:
- 200 gr tereyağ
- 500 gr irmik
- Şerbeti İçin;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir tutam sevgi
İrmik Helvası Hazırlanışı:
- Tereyağını eritiyoruz.
- Üzerine irmiğimizi ekliyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ateşin kısık olması önemli.
- Başka bir tarafta şekerimizi suya karıştırıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet kaynatılmıyor. Suyun içinde sadece şekeri açıyoruz.
- Kavurduğumuz irmiğin üstüne şerbetimizi yavaş yavaş ekliyoruz.
- İrmik fokurdamaya başlayınca bir tutam sevgimizi de ekleyip, tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatıyoruz.
- İrmik iyice suyunu çekince ocağımızın altını kapatıyoruz.
Dondurmalı irmik helvası yapmak isterseniz, önce kasenin kenarlarını kapatacak ama ortası boş kalacak şekilde helvayı doldurun. Sonra üzerine istediğiniz dondurmayı ekleyin. İyice sıkıştığına emin olduğunuzda, kaseyi tabağa ters çevirin.
Böylece, dondurma helvanın içinde kalacak, helvayı kaşıkladıkça dondurmaya ulaşacaksınız.
Allah Kabul etsin, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder