14 Kasım 2018 Çarşamba

TATAR BÖREĞİ

TATAR BÖREĞİ
Malzemeler:
500 gr. yoğurt
2 bardak un
1 kaşık yağ
250 gr. koyun kıyması
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 baş soğan
2 yumurta, kırmızı biber, tuz, karabiber


Kıymalı Tatar Böreği Tarifi:
Çiğ kıymaya çok ince doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber konup karıştırılır. 2 bardak unla erişte hamuru yapılıp dinlendirilir. Oklava ile 1 mm. inceliğinde açılıp kurutulmadan ruletle veya bıçakla 3 cm’lik kareler halinde kesilir. Ortalarına, hazırlanan kıyma eşit konarak pay erilir ve kare hamurların dört ucu toplanarak çıkın yapılır; açılmaması için iyice sıkıştırılır. Geniş bir tencereye 8-10 bardak su veya et suyu konur, tuz atılır. Kaynayınca hamurlar salınır; yeterinceye kadar suyu kalıncaya kadar pişirilir, kırmızı biber konur. Pişen hamurların üzerine gezdirilir, sarımsaklı yoğurtla sofraya getirilir.
Not: Bu yemek, kıymasız olarak hamur şeritler halinde kesilerek yapılır ve üzerine yoğurt dökülürse, adı “yoğurtlu tatar böreği” olur.

1 yorum:

KABAK MÜCVER

KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir  o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...