Etsiz Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 kg dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış )
- 3 diş sarımsak
- 4 adet domates(büyük boy)
- 2 bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, nane, toz biber, kimyon
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytin yağı
- 1 adet limon söndürmeye yakın sıkılıp üzerine dökülecek
Etsiz Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları oyup yıkayıp bekletiyoruz.
- Sonra tüm iç malzemeler doğranıp sırası ile derin bir kapta karıştırılır.
- Hazırladığımız içi PATLICAN ve biberlere dolduruyoruz.
- Çok dolu dolu OLMASIN piştiğinden pirinçler çoğaldığı için dolma içi tam doluyor ve eksik kalmıyor.
- Doldurduğumuz sebzeleri tencereye yerleştiriyoruz ve üzerine göz kararı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın limonu döküp demlenene kadar ocakta kısık ateşte bırakıyoruz. Sıcak servis edip afiyet ile YİYİYORUZ
REKLAM
Etsiz Biber Ve Patlıcan Dolması tarifi püf noktaları nelerdir?
- Patlıcanları oyduktan sonra 20 dakika kadar tuzlu suda bekletirseniz acısı çıkacaktır. 20 dakika sonunda patlıcanları güzel bir şekilde durulayıp kurulayarak kullanmalısınız.
- İç harcını biber ve patlıcanların ağzına kadar doldurmamalısınız. Pirinçler pişince şişeceği için çok fazla doldurursanız taşacak yada biberler patlayacaktır.
- Dolmanızın yanına güzel bir soslu makarna yapabilirsiniz.
Etli kuru patlıcan dolması tarifi;
- Yazdan kurutulan patlıcanlar en çok iç harcı et ile hazırlanan dolmaya yakışır. Severek hazırlayıp severek tüketeceğiniz etli kuru patlıcan dolması evlerinizi şenlendirecek. Sizlerde afiyetle tüketebilirsiniz.
Etsiz patlıcan dolması kaç kalori?
- 1 porsiyon patlıcan dolması yaklaşık olarak 185 kaloriye denk gelmektedir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder