14 Kasım 2018 Çarşamba

BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1,5-2 su bardağı tane bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet et bulyon
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
Patates ve soğanı soyduktan sonra ince ince doğruyoruz. Bir tencereye yağı ve soğanı koyup 1-2 dakika kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak bezelyeleri de ilave ettikten sonra patatesler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Ardından 5 su bardağı suyu tencereye ilave ederek kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra et bulyonu ekleyerek orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Kaynayan çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar blenderdan geçiriyoruz ve kısık ateşte 10 dakika daha pişiriyoruz. Çorba piştikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. Eğer çorba koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ilave ederek bir aşım daha kaynatabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KABAK MÜCVER

KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir  o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...