
Sıcağı pek güzel olurken, soğumuş halini de bayıl bayıla yeriz, domates sos ve sarımsak ekledik mi işte sana misler gibi bir öğün. İstedik ki klasikleşmiş bu yaz yemeğini biraz değiştirip masanın ortasından alıp, ana yemek tabaklarını şereflendirelim. Öğlen kızarmış patlıcanlara, akşam kaşarla lezzetlendi ve domates sos ile akşam haline büründü. Fırının o mükemmel kurtarıcılığı ile çabucak bir akşam yemeğini hazırlayıp, yine herkesi kendimize hayran bırakalım.
Yaşasın yaz geceleri, yaşasın patlıcanın her hali ve yaşasın hiç bir zaman vazgeçemeyeceğimiz kızartmalar...
Malzemeler
- 8 adetpatlıcan
- 200 gramkaşar peyniri
- 3 adetdomates
- 2 dişsarımsak
- 1 tutamkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 demetmaydanoz
- 1 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
Püf Noktası
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra kararmaması için tuzlu suda bekletebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Fansız ayarda pişirmeniz, patlıcan ve kaşarların kurumasını önler.
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kızartma tenceresine 3 parmak kızartma yağı koyun.
- Patlıcanların kabuklarını çizgi çizgi soyun ve yatay olarak dört eş parçaya bölün.
- Kaşar peynirini patlıcanların kalınlığında kesin.
- Patlıcanları kızartın ve fazla yağlarını havlu peçete yardımı ile süzdürün.
- Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
- Domateslerin kabuklarını soyup, soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
- Bir tavada domatesleri, halka halka doğradığınız sarımsaklarla beraber pişirin.
- Sos kaynamaya başladığında baharatları ekleyin ve altını kapatın.
- Fırın tepsisine kızarmış patlıcanlarınızı yan yana dizin ve üzerine kaşar peynirlerini koyun, kat kat bu işlemi tekrarlayın.
- Son patlıcan katını koyduktan sonra pişirdiğiniz domates sosunu kaşıkla patlıcanların ortasına dökün.
- Fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
- Kaşarlar eriyince çıkarıp maydanoz ve rendelenmiş kaşarla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun.
Servis Önerisi
Pişen yemeğinizin üzerine iri çekilmiş karabiber eklerseniz lezzeti arttırırsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder