- 1 demet karalahana
- 200 gr haşlanmış barbunya
- 2 soğan
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı tane mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1~2 acı kuru kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
- Karalahana çorbası (Trabzon) Nasıl Yapılır Karalahanayı ince doğrayın. Üzerine tuz serpip biraz ovun ve acısının çıkmasını sağlayın. Tereyağı ile zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanlar ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Karalahana yumuşayınca kırmızıbiber, barbunya ve mısırı ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Karadeniz’in değişik bölgelerinde farklı usullerde yapılan karalahana çorbası, Trabzon’da çok pişirilir. Kimi yörelerde “haşlama” adıyla da bilinir.
14 Kasım 2018 Çarşamba
KARALAHANA ÇORBASI
Karalahana çorbası (Trabzon) tarifi için malzemeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KABAK MÜCVER
KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...

-
Karnıyarık’ın patates versiyonu diyebiliriz. Kızartarak yapınca acayip güzel oldu.??? Dilerseniz patatesleri haşlayarak da yapabilirs...
-
Dible fasulyeli pilav tarifi için malzemeler 1 kg taze fasulye 1 su bardağıpirinç 3 orta boy soğan 1 çay bardağı su 1...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder