Malzemeler
- 1 kilogramkarnabahar
- 250 gramkıyma
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetkuru soğan
- 2 su bardağıyoğurt
- 3 dişsarımsak
- 1/2 adetlimon
- 1 tepeleme yemek kaşığısalça
- 1 silme tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Püf Noktası
Karnabaharı haşlarken içerisine yarım limon atarsanız, renkleri oldukça beyaz kalır. Karnabaharın kendine özgü kokusundan da eser kalmaz.
Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın, yıkayın ve derince bir tencereye alın.
- Üstüne geçecek kadar su koyun ve içine yarım limonun suyunu sıkıp, limonun kabuğunu da içine atın ve ocağın altını açın.
- Karnabaharlar yumuşayana dek pişirin.
- Diğer tarafta yapışmaz tabanlı bir tavayı alın. İçerisine zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız soğanı ekleyin.
- Soğanlar pembeleştikten sonra içerisine kıymayı atın ve güzelce kavurun. Ardından salçayı ve baharatlarını ilave edin.
- Güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- Bir kasede yoğurtla, dövülmüş sarımsakları karıştırın.
- Haşlanmış olan karnabaharları bir servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün ve en üste de kıymalı harçtan gezdirip, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Güzel bence 😊
YanıtlaSil