14 Kasım 2018 Çarşamba

KARNIBAHAR MANTISI

Malzemeler

  • 1 kilogram
    karnabahar

  • 250 gram
    kıyma

  • 2 yemek kaşığı
    zeytinyağı

  • 1 adet
    kuru soğan

  • 2 su bardağı
    yoğurt

  • 3 diş
    sarımsak

  • 1/2 adet
    limon

  • 1 tepeleme yemek kaşığı
    salça

  • 1 silme tatlı kaşığı
    tuz

  • 1 çay kaşığı
    karabiber


Püf Noktası

Karnabaharı haşlarken içerisine yarım limon atarsanız, renkleri oldukça beyaz kalır. Karnabaharın kendine özgü kokusundan da eser kalmaz.

Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırın, yıkayın ve derince bir tencereye alın.
  2. Üstüne geçecek kadar su koyun ve içine yarım limonun suyunu sıkıp, limonun kabuğunu da içine atın ve ocağın altını açın.
  3. Karnabaharlar yumuşayana dek pişirin.
  4. Diğer tarafta yapışmaz tabanlı bir tavayı alın. İçerisine zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız soğanı ekleyin.
  5. Soğanlar pembeleştikten sonra içerisine kıymayı atın ve güzelce kavurun. Ardından salçayı ve baharatlarını ilave edin.
  6. Güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatın.
  7. Bir kasede yoğurtla, dövülmüş sarımsakları karıştırın.
  8. Haşlanmış olan karnabaharları bir servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün ve en üste de kıymalı harçtan gezdirip, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

1 yorum:

KABAK MÜCVER

KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir  o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...