- 1 kilo dana eti
- 2 ya da 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- İnce parça halinde kesilmiş ya da robotta çekilmiş kuyruk yağı
- 1 su bardağı et suy
- Yapılışı:
Sinirsiz bonfile şeklindeki dana etini kuşbaşı doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup biraz büyükçe küp şeklinde doğruyoruz. Biberleri de 1-2 cm büyüklüğünde doğruyoruz. Ete karabiber ve biraz pul biber ekledikten sonra domates, biber, tuz, sarımsak ilave ederek karıştırıyoruz. Üzerine kuyruk yağı, ılık ya da soğuk et suyu ilave ediyoruz. Alüminyum folyo ile tepsinin ağızını kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz. Etin suyundan alarak ara sıra üzerine döküyoruz ve et yumuşayınca fırından alıp sıcak olarak servis ediyoruz.u
14 Kasım 2018 Çarşamba
KAVURMA
Malzemeler:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KABAK MÜCVER
KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...

-
Karnıyarık’ın patates versiyonu diyebiliriz. Kızartarak yapınca acayip güzel oldu.??? Dilerseniz patatesleri haşlayarak da yapabilirs...
-
Dible fasulyeli pilav tarifi için malzemeler 1 kg taze fasulye 1 su bardağıpirinç 3 orta boy soğan 1 çay bardağı su 1...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder