14 Kasım 2018 Çarşamba

TAZE BARBUNYA

Taze Barbunya Malzemeleri


  • 1 kilo taze barbunya
  • 1 kuru soğan
  • 2 köy biberi
  • 4 diş sarımsak
  • 2havuç
  • 1 patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Taze Barbunya Nasıl Yapılır

İlk olarak barbunyaları ayıklayıp tencereye koyuyoruz. Üzerine su ekledikten sonra 15 dakika haşlayıp kara suyunu çıkarıyoruz. Soğanı yemeklik doğradıktan sonra zeytinyağında kavurup biberleri de kavuruyoruz. Ardından salçaları, zar büyüklüğünde doğranmış havuçları ve patatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak suyunu süzdüğümüz barbunyaları ekleyip üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. 15 – 20 dakika sonra sarımsakları da ufak ufak doğrayıp yemeğe ekleyip tuzunu ayarlayıp pişiriyoruz. Taze barbunya hazır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KABAK MÜCVER

KABAK MÜCVER Bazı yemekleri yapmak her nedense fazla zahmetli gelir  o bakımdan sık sık yapılmaz evler de, benim aklımda nedense müc...